Membrii Comitetului Director al Asociației Distroficilor Muscular din România (ADMR) au inițiat Campania de întrajutorare “Moș Crăciun în Pași Rotunzi” cu scopul de a oferi bucurie copiilor diagnosticați cu distrofie musculară, copiilor din familii dezavantajate din localitatea Vâlcele, județul Covasna și, nu în ultimul rând, colegilor de suferință internați în centre de îngrijire.

Luni, 18 decembrie 2017, Sala Căminului Cultural din Vâlcele a găzduit evenimentul în cadrul căruia 73 de copii s-au bucurat să primească daruri de la un Moș Crăciun atipic, în scaun rulant. Sacul Moșului a fost plin cu dulciuri, hăinuțe, încălțăminte, fructe, rechizite și jucării.

“Campania de întrajutorare ,,Moș Crăciun în Pași Rotunzi” nu a fost doar o poveste, a fost o magie, prin care sponsorii noștri, voluntarii și Moș Crăciun au adus bucurie, emoții, zâmbete și voie bună.

În Sala Căminului Cultural din Vâlcele, frumos împodobită prin grija doamnei Georgeta Moldovan și a soțului său, Viorel Moldovan, a fost o atmosferă de sărbătoare.

În fată părinților, bunicilor, sponsorilor și a invitaților organizatorilor s-a derulat programul de poezii și colinde oferit de micuții protagoniști.

A fost pentru prima dată când copiii și-au ținut serbarea școlară într-o sală atât de mare și frumos împodobită, o premieră atât pentru părinți, cât și pentru copii și dascăli”, a declarat Maria Teodorescu, președinta Asociației Distroficilor Muscular din România.

 

Un grup de 14 elevi de la Școala Generală Ady Endre Sfântu Gheorghe au venit special să cânte pentru copiii din Vâlcele. Ei au prezentat un colaj de cântece la fluieraș și vocal.

“Întâlnirea cu Moș Crăciun s-a desfășurat puțin diferit, rolurile s-au schimbat, copiii au făcut cerc în jurul Moșului și-au început să îi pună întrebări: “Moșule, de ce ești în scaun rulant?”, “Ți-ai rupt piciorul?”

În aceeași zi, opt familii numeroase, cu o stare materială precară, au primit hăinuțe, încălțăminte, jucării și dulciuri pentru copii, oferite de sponsorii noștri inimoși.

Cu prilejul acestei acțiuni, nu am uitat de membrii noștri din centrele de îngrijire, nici de familiile nevoiașe. Astfel, și către ei au fost trimise pachete cu bunătăți.

Se spune că ,,bucuria deplină nu vine atunci când ne bucurăm doar noi, ea vine atunci când noi îi facem și pe alții să simtă aceeași bucurie.

Ei bine, noi echipa ADMR, am simțit din plin această bucurie”, a menționat Maria Teodorescu, președinta Asociației Distroficilor Muscular din România.

După eveniment Sofia Teodorescu, voluntară ADMR, în vârstă de 10 ani, a împărtășit impresiile sale:

“În această acțiune am avut rolul de Spiriduș al lui Moș Crăciun. M-am simțit împlinită, deoarece am putut să ajut niște copii necăjiți.”

 

Sorin Alexandru Pară, membru în Comitetul Director al ADMR, cel căruia i s-a oferit rolul de Moș Crăciun, are 33 de ani. În urmă cu trei ani era un tânăr care avea propria afacere, o firmă de construcții înființată cu un an înaintea momentului fatidic care l-a țintuit în scaunul rulant pentru tot restul vieții. S-a întâmplat într-o dimineață în timp ce mergea la serviciu. Era la volan, s-a angajat într-o depășire, iar șoferul, a cărei mașină o depășea Sorin, a intrat în fața lui și s-a oprit. Sorin l-a evitat, a pierdut controlul mașinii care a plonjat într-un râu. În timpul căderii Sorin a fost aruncat prin parbriz aproximativ nouă metri. În prezent nu mai lucrează, își dedică timpul acțiunii de voluntariat din cadrul Asociației Distroficilor Muscular din România.

“Rolul de Moș Crăciun m-a copleșit, copiii m-au îmbrățișat strâns, cu afectivitate și sinceritate, iar întrebările lor m-au făcut să conștientizez intenția de a-mi oferi, la rândul lor, cel mai frumos dar, empatia. Sunt convins că de acum înainte vor zâmbi când vor vedea o persoană în scaun rulant, ei își vor aminti de cadourile frumoase primite de la moșul atipic”, e explicat cu încântare Sorin Alexandru Pară.

Campania Asociației Distroficilor Muscular din România, “Moș Crăciun în Pași Rotunzi”, nu ar fi avut succes fără sponsorii și voluntarii cărora li se aduc nenumărate mulțumiri.

 

 

SPONSORI:

– DANINA STAR Brașov- prin Dan Zubcov;
– HR SERVICE – prin Andreea Popescu;
– AFAFCI și PRIETENII – prin Sidonia Barbu, Mihaela Albu, Rodica Măciucă, Ica Muntean, Florentina Ioniță, Gabi Colțea – Ghimbav;
– Andreea Popescu – AVON 009, Brașov
– COFETĂRIA MARIPUSC – prin Laura Ioniță;
– BRUTĂRIA DIOSZEGI Sfântu Gheorghe – prin Laszlo Dioszegi, Ioana Constantin și Ioniță Constantin din București;
– ASOCIAȚIA ÎMPREUNĂ DĂM CULOARE SPERANȚEI;
– BISERICA ADVENTISTĂ SFÂNTU GHEORGHE;

MEMBRI ADMR care au făcut donații:
– Adi Muntean Balzac;
– Dima Nicu;
– Elena Năstase;
– Elena Știrbu;

De asemeni, organizatorii aduc mulțumiri voluntarilor de la Facultatea de Medicină Brașov, pentru ajutorul acordat la împachetarea cadourilor,
Primăriei Vâlcele, prin domnul vice-primar Nicolae Cucu;

„Moșului Crăciun”- Sorin Alexandru Pară din Săcele, membru în CD al ADMR, și spiridușilor acestuia: Maria Sofia Teodorescu, (Sofia, fiica președintei ADMR, desfășoară activități de voluntariat în cadrul ADMR de la 4 ani) Andreea Mihaiu și doamnei Florina David, membru în Comitetul Director, nominalizată cu titlul “Cel mai bun organizator”.

Album foto 2 aici…

Album foto 1 aici…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *