Dizabilitatea în România și în Uniunea Europeană

În România există 689,156 persoane cu dizabilități, adică 3,6% din totalul populației are o dizabilitate. (D.G.P.H., iunie 2012)

Conform D.G.P.H., în România sunt 27,272 de persoane cu dizabilități angajate, reprezentând 3,95% din totalul persoanelor cu dizabilități din România.

Academic Network of European Disability Experts (A.N.E.D.), în Indicators of Disability Equality in Europe, arată că procentul de persoane cu dizabilități permanente în UE este de aproximativ 10%. Conform studiului A.N.E.D. din 2010, realizat împreună cu University of Leeds (Indicators of Disability Equality in Europe), procentul persoanelor cu dizabilități care primesc o formă de ajutor social este de 5.2%.

Media persoanelor cu dizabilități angajate în Uniunea Europeană, conform aceluiași studiu este de 45,8%, însă autorii arată că există diferențe mari între state. Rata angajării este cea mai scăzută în România, Irlanda și Grecia, în timp ce Finlanda, Luxembourg și Danemarca au 70% dintre persoanele cu dizabilități incluse pe piața muncii.

Sursa: http://www.incluziune.org/biroul-de-presa/informatii-si-statistici

Organizatia Distroficilor Muscular din Romania a fost prezenta la aceasta editie prin Cristinel Capus, caruia ii multumim, suntem onorati de prestatia lui! De asemeni ii multumim lui Nor Zeatic pentru colaborarea exceptionala cu colegul nostru!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *