Dragi prieteni si membrii ai ADMR

Se pare ca cele trei zile de protest de saptamana trecuta nu si–au atins scopul ( blocarea drumului national, marsul de protest din jurul spitalului, si pichetarea sediului prefecturii din Sf. Gheorghe ), aparitiile din mass-media, nu l-au sensibilizat indeajuns pe ministrul sanatatii sau pe cei care ar putea sa intervina in favoarea noastra.

Se pare ca nici d-na Ministru Elena Udrea, care si-a aratat interesul si solidaritatea fata de situatia de la Valcele, fata de reprezentanta noastra de la Bucuresti, Daniela Tontsch, nu a reusit sa il determine pe domnul Cseke Attila sa isi schimbe decizia.

Potrivit unui comunicat de presa, dat de catre purtatorul de cuvant al ministrului sanatatii, citez;,, protestele de la Valcele nu isi au rostul, deoarece decizia de a muta spitalul la Intorsura, se mentine’’.

Un sigur om, a reusit sa aduca tristete in sufletul a peste o mie de distrofici care frecventeaza anual spitalul de la valcele si totodata o dezamagire profunda in ceeea ce priveste pe toti cei 35.000 mii distrofici inregistrati la nivel national.

Decizia ministrului privind mutarea centrului, a fost luata fara a se face o analiza exacta asupra spitalului si a factorilor decizitionali.

Nu tine cont de beneficiile pe care le ofera amplasarea spitalului in aceasta zona printre care enumeram ;

clima blanda favorabila, izoarele de apa minerala, posibilitatea de deplasare in spatiul adecvat si petrecerea timpului liber in parcurile existente favorizand starea sanatatii, posibilitatea de interactiune si socializare care au efecte benefice asupra mentalitatii bolnavilor, oferindu-le acestora capacitatea de a se sustrage unui mod de viata izolat impus de dizabilitatea de care sufera, la care se adauga tratamentul de specialitate oferit de cadrele medicale ale spitalului si totodata consilierea bolnavilor prin diferite activitati desfasurate in afara programului spitalicesc oferit de catre Asociatia Distroficilor Muscular din Romania.

In concluzie; DE AZI RELUAM PROTESTELE LA VALCELE, dimineata voi avea o intalnire cu d-l Neagovici liderul de sindicat, cu D-na Directoare Baciu si primarul Marinescu, impreuna vom stabili detaliile privind deplasarea noastra la Bucuresti, pentru a protesta in fata guvernului.

Va multumesc tuturor pentru sustinerea voastra in demersurile pe care le facem, imi cer scuze ca nu am reusit sa va raspund tuturor, stiu ca si voi sunteti interesati despre ce urmeaza sa se intample cu spitalul de la Valcele. Impreuna cu Daniela incercam sa facem tot ce ne sta in putere pentru a salva spitalul, ne dorim din suflet sa va pastram aproape, sa ramanem si sa devenim o familie si mai mare, avem atatea lucruri frumoase sa va impartasim, avem planuri si obiective pe care dorim sa le indeplinim impreuna.

Sa ne rugam impreuna lui Dumnezeu, sa ne ajute in aceasta lupta din care sa iesim INVINGATORI, trebuie sa ne pastram SPERANTA si CREZUL ca NIMENI nu ne poate lua LOCUL in care noi ne simtim ca, ACASA…..

Cu stima si prietenie, Maria Teodorescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *